Canvi de temps pel cap de setmana del 26 i 27 d’agost!

Després de la primera onada de calor d’aquest estiu, el proper cap de setmana es presenta totalment diferent. Tempretures a la baixa, tempestes i alguns aiguats!

Un canvi de temps gairabé segur, però amb alguns interrogants

Per fi es comença a veure la llum al final del túnel. Encara queden força dies, però tant el model GFS com ECMWF insisteixen en un canvi de temps d’aquí a una setmana provocat per un solc profund, tot i que els dies vinents ja podem tenir algunes precipitacions. Continuació podeu observar el meteograma de Guardiola de Berguedà, on hi ha molta unanimitat en el canvi de temps que es preveu per aquest cap de setmana. A més d’una contundent baixada de les temperatures, també veiem com es preveu força precipitació.

El culpable d’aquest canvi de temps serà un solc profund que podeu veure en la segona imatge.

meteograma guardiola bergueda
imatge baixes pressions

Temperatures més baixes

Com dèiem, aquest canvi de temps vindrà acompanyat d’una notable baixada de les temperatures. D’estar per sobre la mitjana aquests dies, passarem a estar força per sota (fins i tot amb fresca al Pirineu i alguna nevada als cims més alts del Pirineu Axial)

A continuació es pot observar el canvi de massa d’aire que tindrem aquest cap de setmana. De temperatures per sobre la mitjana, a temperatures per sota! La baixada de les temperatures es notarà sobretot al llarg de dissabte fent-se molt més notable un cop comenci a precipitar.

anomalia de temperatura a Europa

Amb incerteses, però amb possibilitat de veure ploure de forma intensa

Si bé el canvi de temps el podem donar per segur, el que no queda tan clar ja que encara queden moltes hores, és la quantitat i distribució de les precipitacions. A continuació us deixem uns possibles acumulats. No es poden prendre al peu de la lletra, ja que la fotografia final no serà així, però sí que ens poden donar una idea de per on poden anar els trets i que ens trobem davant d’una situació amb molt potencial i que pot fer alguns estralls, especialment en comarques del litoral i prelitoral.

precipitació acumulada segons el model ARPEGE
precipitació acumulada segons el model ICON

Leave the first comment