Trail del Moixeró 2023: la previsió del temps

La calor intensa, plenament canicular, marcarà l’edició del 2023 de la Trail del Moixeró pel que fa a la meteorologia.

Imatge del Pedraforca i del Cadí des del Moixeró
Imatge del Pedraforca i del Cadí des del Moixeró

PREVISIÓ METEOROLÒGICA TRAIL DEL MOIXERÓ 2023 

La calor intensa, plenament canicular, marcarà l’edició del 2023 de la Trail del Moixeró pel que fa a la meteorologia. La temperatura s’emplaçarà entre 2 i 3 graus per damunt la mitjana. El panorama general serà d’estabilitat, per bé que dissabte a la tarda caldrà tenir present la possibilitat d’algun xàfec o tronada.

Dissabte 12 d’agost: Moixeró XS i VK Roca Tiraval 

La calor serà intensa al centre de la jornada. La temperatura màxima del dia es preveu havent dinat, moment en el qual el termòmetre podria assenyalar registres d’entre 32 i 33 ºC a Bagà. Les nuvolades aniran a més a la tarda i hi haurà risc d’algun ruixat o tempesta entre les 16 i les 20 h. La probabilitat de precipitació entre les 17 i 18 h serà del 55%.

  • Bagà (17 h): 30-31 ºC, humitat baixa (<30-40%), vent feble del sud-est. 
  • Roca Tiraval (17 h): 26-28 ºC, humitat baixa (<30-40%), vent feble de direcció variable. 

*En cas que finalment hi hagi precipitació, la temperatura baixarà sobtadament.

Diumenge 13 d’agost: Strail 12 km, Trail 24 km i XTrail 36 km 

No s’esperen canvis significatius. Augmentarà l’estabilitat meteorològica causada per la presència d’una dorsal anticiclònica i d’un matalàs d’aire càlid en altura. La temperatura baixarà lleugerament respecte la de dissabte, però continuarà fent calor d’estiu.

Isoterma dels zero graus (isozero): 4.600 m 

Temperatura: Estimació de mínimes/ màximes en alguns punts de la cursa. Les mínimes s’assoliran aproximadament pels volts de les 08 h, les màximes entre primera hora de la tarda i mitja tarda. 

  • Bagà (800 m): 15 ºC (07h)- 16 ºC (08h)- 20 ºC (09h) // 32 ºC (arribada) 
  • Collada de Turbians (1474 m): 17 ºC / 27 ºC 
  • Coll de la Bena (1437 m): 17 ºC / 27 ºC 
  • Coll de Bauma (1573 m): 16 ºC / 26 ºC 
  • Coll de Tancalaporta (2410 m): 12 ºC / 20 ºC 
  • Coll de Pendís (1780 m): 15 ºC / 25 ºC 
  • Refugi Vents del Cadí (900 m): 15 ºC / 31 ºC 

Sensació tèrmica: Calor de ple estiu a les hores centrals del dia. Índex UVI molt alt (9) en moments de cel més clar. Protegiu-vos del sol, gorra imprescindible i hidrateu-vos molt  

Estat del cel: Majoritàriament assolellat tot i la presència d’alguns núvols prims. A la tarda podran desenvolupar-se alguns núvols d’evolució diürna, però sense més conseqüències.

Precipitació: Difícilment s’esperen precipitacions, però no és descartable algun ruixat minso avançada la tarda. En cas de produir-se’n algun, serà de caràcter local, aïllat i de curta durada.

Boira:  Possibilitat baixa. Només en zones culminals en cas de formar-se alguns núvols d’evolució diürna, a partir de mig matí i durant la tarda.  

Vent: Feble. Predomini de la brisa de vall, vent que puja resseguint la vall del Llobregat- Bastareny a les hores centrals del dia i que s’enfila per les carenes laterals de les valls. El vent bufarà més enèrgic a partir de de mig matí a causa de l’escalfament del sol i es farà notar majoritàriament procedent del S/SE . 

A les parts més elevades bufarà del W i SW. Vent entre feble i moderat a cims i colls (ratxes de 30-40 km/h). 

NOTA: Aquesta previsió serà revisada i actualitzada regularment en base a les darreres actualitzacions dels models meteorològics.Podeu consultar més dades meteorològiques en directe de Bagà, Rebost i del Tancalaporta, així com webcams de Bagà a www.meteocadi.com. 

Darrera actualització: 12/08/23 – 10.30 h 

Leave the first comment