METEOCADÍ

Blog

Trail del Moixeró 2022

PREVISIÓ METEOROLÒGICA TRAIL DEL MOIXERÓ 2022

La calor intensa marcarà l’edició del 2022 de la Trail del Moixeró, però també la inestabilitat i el risc de xàfecs. Una dorsal d’aire càlid procedent del Sàhara assolirà el punt àlgid dissabte 13 d’agost, amb registres de temperatura pròxims als 25 graus a la capa de 1.500 m. Tot fa pensar que diumenge 14 la temperatura ja anirà de baixada, tot i que la calor encara serà considerable a les valls en alguns moments.

Dissabte 13 d’agost: Moixeró XS i VK Roca Tiraval

La calor serà intensa al centre de la jornada. La temperatura màxima del dia es preveu a primera hora de la tarda, moment en el qual el termòmetre podria assenyalar registres d’entre 34 i 36 ºC a Bagà.

Cel variable a partir del migdia a causa del creixement de núvols d’evolució diürna que aniran més amb celeritat. A la tarda (i fins el  vespre) el risc que hi hagi alguns xàfecs o tempestes serà força elevat. Possibilitat de pluja durant les curses!

  • Bagà (17 h): 32-35 ºC, humitat baixa (<30-40%), vent feble del sud-est.
  • Roca Tiraval (17 h): 29-31 ºC, humitat baixa (<30-40%), vent feble de direcció variable.

*Si plou els registres seran clarament inferiors.

Diumenge 14 d’agost: Strail 12 km, Trail 24 km i XTrail 36 km

L’aproximació  gradual d’una massa d’aire més fresca procedent de l’Atlàntic implicarà un descens de la temperatura moderat a les cotes altes  respecte el dia anterior (4/5 graus menys). Malgrat això, la calor serà encara intensa a les parts baixes en moments de sol. Jornada insegura, risc de xàfecs curts, no massa intensos, preferentment a primera hora i de nou a la tarda.

Isoterma dels zero graus (isozero): 4.300 m

Temperatura: Estimació de mínimes/ màximes en alguns punts de la cursa. Les mínimes s’assoliran aproximadament pels volts de les 08 h, les màximes entre primera hora de la tarda i mitja tarda.

  • Bagà (800 m): 15 ºC (07h)- 16 ºC (08h)- 20 ºC (09h)  // 32 ºC (arribada)

 

  • Collada de Turbians (1474 m): 19 ºC / 28  ºC
  • Coll de la Bena (1437 m): 19 ºC / 29 ºC
  • Coll de Bauma (1573 m): 18 ºC / 28 ºC
  • Coll de Tancalaporta (2410 m): 15 ºC / 19 ºC
  • Coll de Pendís (1780 m): 17 ºC / 25 ºC
  • Refugi Vents del Cadí (900 m): 15 ºC / 31 ºC

Sensació tèrmica: Calor de ple estiu a les hores centrals del dia. Índex UVI molt alt (9) en moments de cel més clar. Protegiu-vos del sol, gorra imprescindible i hidrateu-vos molt. Considereu la presència de pluja en algun moment.

Estat del cel: Entre mig ennuvolat i tapat a primeres hores, com a mínim fins a mig matí. Més clarianes / sol abans del migdia.

Precipitació: Es preveuen xàfecs curts i irregulars entre la matinada i mig matí a causa de l’arribada d’aire fred en altura. Tot fa pensar que minvaran transitòriament abans a partir de mig matí, obertura de clarianes.

Risc alt de xàfecs i tronades de cara a la  tarda/ vespre, que poden anar acompanyats de pedra i/o calamarsa.

BoiraPossible en algun moment a la zona culminal del Cadí/Moixeró a causa del pas i creixement de nuvolades.

Vent: Entre feble i moderat. Brisa de vall, més enèrgica a partir de mig matí a causa de l’escalfament del sol i majoritàriament procedent del S/SE a la vall del Bastareny i carenes assolellades. A les parts més elevades bufarà del W i SW. Vent moderat a cims i colls (ratxes de més de 40 km/h).

 

NOTA: Aquesta previsió serà revisada i actualitzada diàriament en base a les darreres actualitzacions dels models meteorològics. Fiabilitat mitjana. Podeu consultar més dades meteorològiques en directe de Bagà i Rebost i webcams a www.meteocadi.cat.

Darrera actualització: 13/8/22-10 h